Cea mai veche mănăstire din lume îşi deschide porţile pentru pelerini - 12 Февраля 2010 - Flor Ortodox

Întrebare Preotului

Categorii

Statistica

Total
Utilizatori
Oaspeți
Online total: 1
Oaspeti: 1
Utilizatori: 0

Cea mai veche mănăstire din lume îşi deschide porţile pentru pelerini

Joi, 11 Februarie 2010 
Cea mai veche mănăstire din lume îşi deschide porţile pentru pelerini
Cea mai veche mănăstire din lume, a Sfântului Antonie din Egipt, lângă oraşul Al-Zaafarana, de pe coasta Egiptului, şi-a deschis porţile pentru pelerini, la aproape cinci ani de la începerea lucrărilor de renovare, a spus şeful Consiliului Suprem pentru Antichităţi din Egipt, citat de RIA Novosti.
Mănăstirea se află la 200 de km de Hurghada. A fost fondată în anul 356, imediat după trecerea la Domnul a Sfântului Antonie cel Mare, şi este considerată acum cea mai veche mănăstire din lume. La aproximativ doi kilometri de mănăstire se află peştera Sfântului Antonie, acolo unde a trăit ca pustnic. „Cea de-a doua şi ultima parte a lucrărilor de restaurare s-a încheiat", a declarat Zahi Hawass, adăugând faptul că în proiect au fost implicaţi şi creştini, şi musulmani: „Nu contează pentru noi ce antichităţi restaurăm - creştine, musulmane sau iudaice. Toate fac parte din patrimoniul naţional egiptean".
Mănăstirea este aşezată în pustiu şi este înconjurată de dealuri stâncoase. Are o suprafaţă de 10 hectare pe care se află şapte biserici, inclusiv Biserica „Sfântului Antonie", acolo unde se află şi moaştele sale. Renovarea mănăstirii, care a constat din refacerea picturilor din Evul Mediu şi a peste 1000 de manuscrise, a costat aproximativ 14,5 milioane dolari.
Din aceeaşi categorie:
Sfântul Antonie cel Mare (251-356), „părintele monahilor", este poate cel mai popular ascet şi socotit a fi începătorul vieţii călugăreşti. Este considerat de tradiţia monastică întemeietor al monahismului, împreună cu Sfântul Pahomie cel Mare. Prăznuirea lui se face la data de 17 ianuarie în toate tradiţiile creştine.
www.ziarullumina.ro
Категория: Știri religioase | Просмотров: 438 | Добавил: Andrei | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Calendar Ortodox